Анонси

      Назад

      Фахівці із соціальної роботи Прилуцького району опановували програму курсу "Самодопомога Плюс"

      Під час виїзної роботи до м. Прилуки регіональні тренери Чернігівського обласного центру соціальних служб Оксана СНИТКО та Юлія ВЕЛЬКО навчали працівників надавачів соціальних послуг бути фасилітаторами курсу Самодопомога Плюс (Self-Help Plus, SH+). Загалом 19 учасників з 9 громад Прилуцького району (Яблунівської, Варвинської, Ладанської, Ічнянської, Малодівицької, Сухополов’янської, Линовицької, Срібнянської, Прилуцької) опанували програму курсу та зможуть навчати мешканців своїх громад п’яти основним навичкам управління стресом, використовуючи попередньо записані аудіозаписи та ілюстрований посібник.

      У рамках навчання майбутні фасилітатори ознайомились зі змістом та матеріалами курсу SH+, зокрема, з аудіозаписами SH+, посібником SH+ та книгою SH+ («Важливі навички в періоди стресу»), отримали досвід учасника курсу SH+, обговорили інструкції щодо навичок фасилітації SH+ та застосування цих навичок на практиці в рольових іграх, спробували вести курс в ролі головного фасилітатора. Також учасники семінару разом з тренерами розглянули запитання, які, на думку фасилітаторів, можуть ставити учасники, обговорили безпосередні ризики, потреби учасників, на які варто звернути особливу увагу, та питання безпеки.

      Під час впровадження інтервенції в громадах фасилітатори отримуватимуть постійну супервізію та підтримку, оскільки це забезпечить компетентне ведення груп та допоможе їм продовжувати вчитися, вдосконалювати свої навички, підвищувати свою впевненість та відчувати підтримку в будь-яких складних ситуаціях, що можуть виникнути в групах SH+.

      Чернігівський обласний центр соціальних служб висловлює подяку International Medical Corps в Україні за забезпечення посібниками SH+ та ілюстрованими книгами «Важливі навички в періоди стресу». Зазначені посібники і книги отримають фасилітатори з кожної громади після відповідного навчання.

         

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51