Анонси

      Назад

      Дізнайтесь більше про патронат

      В умовах війни збільшилась кількість дітей, які залишились без батьківського піклування і потребують захисту та забезпечення права на догляд, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі. Таким дітям допомогу можуть надати патронатні родини.

      Патронатна сім'я - це тимчасова сім'я для дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах. У період перебування у такій сім’ї патронатні вихователі забезпечують її догляд, виховання, збереження життя та здоров’я, а також соціально-педагогічну підтримку, сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації.

      Патронатні вихователі – унікальна для України професія, що з'явилася у 2009 році. Прикметно, що у світі робота патронатними вихователями – це поширена і дуже почесна практика. Патронатні вихователі проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які через складні життєві обставини не можуть бути з рідними мамою і татом. Патронатні вихователі отримують оплату (грошову винагороду) за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості.

      Уряд спростив правила влаштування дитини під патронат в період воєнних дій.

      Більш детальну інформацію про сімейний патронат ви зможете дізнатися, звернувшись до служб у справах дітей або центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг за вашим місцем проживання.

      Соціальна реклама з питань патронату створена Чернігівським обласним центром соціальних служб, Службою у справах дітей облдержадміністрації та РА Gold Future

       

       

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51