Анонси

      Назад

      Про послугу раннього втручання говорили у рамках постійно діючого семінару

      На цьому тижні у рамках постійно діючого онлайн семінару розглянули питання надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя.

      Послуга раннього втручання – це раннє виявлення командою спеціалістів різного профілю проблем зі здоров’ям та розвитком дитини, вчасне і оперативне надання їй допомоги, що дозволяє знизити інвалідизацію дитини в майбутньому. Послуга поєднує медичну, психологічну, соціальну, освітню допомогу та надається дітям перших років життя.

      Методист Обласного центру соціальних служб Юлія БОГДАН розповіла про основні підходи та алгоритм надання послуги, звернула увагу на підготовку фахівців команди раннього втручання. Адже надання вище зазначеної послуги передбачає не лише наявність дидактичного та спеціального обладнання, а й узгодження дій працівників різних галузей, які володіють технологіями надання послуги.

      До обговорення приєдналась методист Обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» Лариса ПОТАПОВА, яка поділилась практичним досвідом надання послуги та здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на профілактику та коригування порушень розвитку дитини з інвалідністю, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство.

      В умовах сьогодення впровадження системи раннього втручання залишається вкрай важливим та актуальним, адже розвиток дитини не зупиняється під час воєнного стану. Цінністю раннього втручання є те, що окрім ранньої допомоги дитині, в полі зору фахівців перебуває і питання зміцнення потенціалу сім’ї.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51