Анонси

      Назад

      У обласному центрі соціальних служб навчались новопризначені фахівці із соціальної роботи

      У Чернігівському обласному центрі соціальних служб відбулось навчання новопризначених фахівців із соціальної роботи територіальних громад області щодо встановлення опіки, піклування, створення і забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

      Однією із умов забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу є державна соціальна підтримка, що реалізується у формі соціального супроводу. Від успішного соціального супроводу залежить швидкість адаптації прийомної дитини та прийомних батьків один до одного та комфортність створеного виховного середовища для всіх членів родини.

      У ході супроводу реалізуються основні завдання: сприяння адаптації дитини в новій сім’ї, створення позитивного психологічного клімату в сім’ї, умов для розвитку дітей з урахуванням індивідуальних потреб кожної дитини, забезпечення оптимальних умов життя дитини та захисту її прав.

      Спеціалісти, які здійснюють соціальний супровід прийомних сімей, мають пройти курс спеціальної підготовки за програмою, затвердженою наказом Міністерства соціальної політики, і мати відповідний сертифікат.

      Учасники навчального семінару оволоділи теоретичними знаннями щодо форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; етапів роботи з прийомними сім’ями; технологіями соціального супроводу сімей, які виховують дитину-сироту; принципами та механізмами оцінювання ефективності функціонування; також закріпили функціональні обов’язки та кваліфікаційні вимоги до спеціалістів, які здійснюють соціальний супровід прийомних сімей. Окрім цього, фахівці із соціальної роботи опанували вміння налагоджувати співпрацю спеціалістів служб у справах дітей і центрів соціальних служб, інших надавачів соціальних послуг у процесі створення і функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, здійснювати попередню роботу з кандидатами на створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.

      Нехай отримані знання сприяють підвищенню ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на реалізацію права дитини виховуватися у сімейному середовищі.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51