Анонси

      Назад

      Триває постійнодіючий онлайн-семінар для фахівців із соціальної роботи територіальних громад області

      На базі обласного центру соціальних служб триває постійнодіючий онлайн-семінар з питань виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та надання їм соціальних послуг.

      Нагадуємо, що навчання проводиться щочетверга о 10.00. Учасники вже ознайомились з принципами виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, розглянули питання співпраці з організаціями-партнерами щодо виявлення таких осіб чи сімей.

      Щоб якісно надавати соціальні послуги вразливим категоріям населення відповідно до їх потреб фахівцям із соціальної роботи необхідно володіти технологією ведення випадку, про яку також говорили на семінарі. Зокрема, детально розглянули аналіз звернення/повідомлення про сім’ю, особу, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та здійснення оцінки потреб такої сім’ї/особи у соціальних послугах, адже на основі цього приймається рішення про надання чи відмову у наданні соціальних послуг.

      Слід зазначити, що рішення про обов’язкове надання соціальних послуг приймається стосовно:

      - батьків, які не виконують батьківських обов’язків;

      - осіб, які вчинили насильство за ознакою статі, домашнє насильство чи жорстоке поводження з дітьми;

      - осіб, до яких застосовуються заходи пробації відповідно до закону;

      - осіб, яких судом направлено на проходження програми для кривдників тощо.

      Знання, набуті на семінарі, надзвичайно важливі для працівників закладів, створених територіальними громадами, адже їх діяльність спрямована на допомогу сім'ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51