Анонси

      Назад

      Залучаємо до наставництва колег

            У рамках робочої зустрічі директора Чернігівського обласного центру соціальних служб Алли КОТ з директором Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги Оленою ТИЛЬКУН порушена важлива на сьогодні тема наставництва над дитиною, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей.  

            Велика частка випускників цих закладів є клієнтами обласного центру соціально-психологічної допомоги. Всі вони тимчасово перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених сирітством, відсутністю житла або роботи, непридатними умовами для проживання сім’ї, тимчасовими матеріальними труднощами, насильством у сім’ї, тривалими конфліктами з родичами, психологічними дисбалансами, стихійним лихом, збройними конфліктами тощо. Звичайно, під час цілодобового перебування таких осіб у центрі вони отримують кваліфіковану допомогу в навчанні, працевлаштуванні, пошуку житла, а також у забезпеченні  захисту та реалізації їх прав, зокрема, шляхом представлення їх інтересів перед третіми особами. Але центр - це тимчасове перебування, а далі вони знов опиняються сам-на-сам з проблемами, і добре, якщо у них є навички ці проблеми долати.

           Алла КОТ звернула увагу не тільки на механізм організації здійснення та ведення наставництва над дитиною, а й на поширення ідеї наставництва в області. Адже тільки за участі державних,  партнерських організацій та волонтерських груп можна  досягти поставленої мети: щоб у кожної дитини, яка, за певних обставин не має можливості виховуватись в сім’ї, був вірний друг, захисник, порадник і наставник.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51