Анонси

      Назад

      Вже вдруге відбулось навчання фахівців у рамках постійнодіючого онлайн-семінару

      08 квітня відбулось навчання фахівців із соціальної роботи територіальних громад  області за другим модулем у рамках  постійнодіючого  онлайн-семінару з питань виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та надання їм соціальних послуг.

      Цього разу говорили про сім’ю, оскільки сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, чинником стабільності і розвитку. Встановлено, що у вихованні і навчанні дітей сім’ю замінити ніякими суспільними установами не можна. Тільки в сім’ї дитина природно і найефективніше одержує першу соціалізацію своєї особи, здобуває своє «Я». Але практично кожна родина на будь-якому етапі свого функціонування може опинитись в складних життєвих обставинах, наслідки яких не зможе подолати самостійно.

      Ольга СТАРОВОЙТ, начальник відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг та інформаційно-аналітичної роботи, та Світлана ЛУКАШЕНКО, фахівець із соціальної роботи, ознайомили учасників навчання із напрямами та формами соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах. Особливу увагу звернули на врахування рівня зацікавленості й готовності членів родини до вирішення проблем власного життя. Працюючи з сім’єю, соціальні працівники повинні володіти навичками, які сприятимуть підвищенню ефективності їх роботи, серед яких – навички мотивування до змін. Адже якщо сама сім’я усвідомлює наслідки, до яких може призвести таке становище, то це вже початок змін і пошуку можливостей для покращення ситуації, в якій вона опинилась.

      Різноманітні труднощі та перешкоди, що виникають на шляху до родинного щастя, можуть бути подолані за допомогою соціальної підтримки кваліфікованих спеціалістів. Тож якщо Ваша родина чи родина Ваших родичів, сусідів, знайомих опинились в складних життєвих обставинах, звертайтесь до центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг, фахівців із соціальної роботи за Вашим місцем проживання.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51