Анонси

      Назад

      Фахівці Прилуцького району вчились впровадженню наставництва

      05 квітня відбувся вебінар  з питань впровадження наставництва над дитиною, яка перебуває в закладі інтернатного типу,  для фахівців із соціальної роботи Сухополов’янської, Ладанської, Линовицької, Малодівицької територіальних громад.

      Марія ГОЛІК, методист обласного центру соціальних служб,  звернула увагу на особливості пошуку та підбору кандидатів у наставники, адже ключовим принципом наставництва є безпека та емоційний комфорт дитини – дотримання меж у наставницьких стосунках, докладання наставником зусиль для формування довіри дитини до нього. Саме тому під час організації наставництва слід ретельно враховувати критерії добору наставника та принципи взаємодобору пари «дитина-наставник», про які також розповіла методист.

      Також під час вебінару обговорено повноваження фахівців із соціальної роботи, служб у справах дітей та закладів освіти відповідно до постанови КМУ від 04.07.2017 № 465, зокрема  проведення інформаційних кампаній з метою поширення інформації про наставництво, добір кандидатів у наставники, сприяння в установленні наставницьких стосунків, супроводження наставників і дітей, які потребують соціально-психологічної підтримки.

      Якщо Ви маєте бажання бути наставником  –  турботливим дорослим другом, який стане для дитини значущою людиною, який хоче і може присвячувати їй свій час, знання та сили, звертайтесь до обласного центру соціальних служб або до фахівця із соціальної роботи за Вашим місцем проживання.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51