Анонси

      Назад

      У Михайло-Коцюбинській громаді впроваджується послуга патронату над дитиною

      02 квітня відбулось навчання членів міждисциплінарної  команди Михайло-Коцюбинської селищної громади, що здійснюють забезпечення функціонування патронатної родини. Така команда створюється для забезпечення найкращих інтересів дитини, влаштованої до сім’ї патронатного вихователя, та надання комплексної підтримки у подоланні складних життєвих обставин її батькам або законним представникам.  В умовах карантину зустріч  представників служби у справах дітей, Центру надання соціальних послуг Михайло-Коцюбинської селищної ради, правоохоронних органів, заступника селищного голови, сімейного лікаря, директора школи та старости Андріївського старостинського округу  відбулась в режимі онлайн.

       Під час тренінгу психолог обласного центру соціальних служб Наталія ХАТНЮК ознайомила присутніх з основними завданнями міждисциплінарної команди,  функціями суб’єктів соціальної роботи, дотичних до вирішення питань сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, проаналізувала законодавчі та нормативно-правові документи щодо здійснення патронату над дитиною.

      Також в ході роботи учасники опрацювали алгоритм ведення випадку,  обговорили  умови підписання договорів про патронат над дитиною, вивчали форми документів, які заповнюються в процесі надання послуги з патронату.

      По завершенню навчання спільно винесено рішення про запровадження послуги патронату над дитиною в Михайло-Коцюбинській громаді.

      Оскільки з моменту передачі дитини в патронатну родину саме патронатний вихователь несе повну відповідальність за збереження її здоров’я і життя,  злагоджена  команда спеціалістів буде підтримувати його та брати участь у прийнятті рішень в найкращих інтересах дитини. 

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51