Анонси

      Назад

      Щочетверга обласний центр соціальних служб проводитиме онлайн-семінар для надавачів соціальних послуг

      У зв’язку з   реформою у сфері надання соціальних послуг в умовах децентралізації у громад виникає безліч запитань і труднощів. Щоб допомогти громадам, обласним центром соціальних служб започаткований постійнодіючий онлайн-семінар для фахівців із соціальної роботи територіальних громад області з питань виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та надання їм соціальних послуг.

      01 квітня відбулось навчання за першим навчальним модулем, під час якого 39 учасників розглянули зміни в нормативно-правовій базі щодо здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями населення.

      Законом України «Про соціальні послуги» визначено, що соціальні послуги – це дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. Кризовій ситуації легше запобігти, аніж рятувати  із неї сім’ю.  Тому дії фахівців із соціальної роботи та інших суб’єктів виявлення мають бути спрямовані на раннє виявлення таких сімей.

      Наступний навчальний онлайн-семінар відбудеться 08 квітня.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51