Анонси

      Назад

      У Чернігові створена ще одна патронатна родина

      24 березня в Чернігівській міській раді відбулась співбесіда з метою прийняття рішення щодо створення третьої в місті Чернігові патронатної родини.

      Співбесіда з кандидатом у патронатні вихователі та його помічником проведена за участі Сергія ФЕСЕНКА – заступника Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючого справами виконкому,         Олени ЗІНЧЕНКО  – начальника управління (служби) у справах дітей, Юрія НАЗАРЕНКА  - начальника відділу профілактичної роботи управління (служби) у справах дітей, Олени  ТАРАРАКИ  – головного спеціалісту відділу профілактичної роботи управління (служби) у справах дітей Чернігівської міської ради; Зої СИЛЕНОК  – спеціаліста Чернігівського міського центру соціальних служб; Наталії ХАТНЮК  – психолога обласного центру соціальних служб та регіонального тренера, який проводив навчання за програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі, Андрія КРАВЧЕНКА.

      Співбесіда щодо прийняття рішення про створення патронатної родини - останній етап шляху до запровадження послуги патронату. На початку Олена та Ігор пройшли первинний відбір у Чернігівському міському центрі соціальних служб. Другим етапом стало безпосередньо навчання кандидатів за програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі, навчання щодо надання першої домедичної допомоги, а також проходження психологічної діагностики та консультування.

      Надалі під час функціонування патронатної родини патронатні вихователі свої дії щодо виховання та реабілітації влаштованої дитини узгоджуватимуть зі спеціалістами, дотичними до ведення конкретного випадку.

      Чернігівський обласний центр соціальних служб вітає сім’ю Олени та Ігоря Андрусенків з успішним проходженням співбесіди та отриманням довідки про проходження навчання та винесенням спільного рішення щодо запровадження послуги патронату на базі їх родини.

      Робота патронатного вихователя – це відповідальна, напружена і складна, але дуже потрібна і благородна діяльність.  На сьогодні в в Чернігівській області вже функціонують 10 патронатних родин4 загалом в Україні створено 182  патронатні сім’ї. 

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51