Анонси

      Назад

      Питання ефективної роботи з патронатними вихователями обговорювали на вебінарі в обласному центрі соціальних служб

      В обласному центрі соціальних служб відбувся вебінар з питань організації ефективної роботи з патронатними вихователями для працівників центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг, фахівців із соціальної роботи, спеціалістів служб у справах дітей територіальних громад області, в яких функціонують патронатні родини.  Під час вебінару розглянуто питання ефективності функціонування послуги патронату, яка дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дитини, яка залишилась без батьківського піклування, гарантувати їй сприятливе сімейне оточення та підтримати сім’ю на ранніх етапах кризи.

      Директор обласного центру соціальних служб Алла КОТ повідомила присутніх про розвиток патронату в області, зокрема станом на 01.03.2021 діє 10 патронатних родин, ще троє кандидатів у патронатні вихователі разом зі своїми помічниками завершують навчання за Програмою підготовки патронатних вихователів. Протягом усього періоду функціонування послуги патронату тимчасовий догляд отримали 73 дітей з кризових родин.

      До участі у вебінарі запрошена експерт, старший фахівець із соціальної роботи Партнерства «Кожній дитині» Лариса СТРИГА. Вона наголосила на важливості створення патронатних родин в умовах децентралізації та деінституціалізації, а також відповіла на питання зацікавлених осіб.

      Разом з психологом обласного центру соціальних служб Наталією ХАТНЮК учасники вебінару розглянули практичні питання діяльності міждисциплінарних команд та ведення документації з надання послуги патронату в територіальних громадах.

      Робота патронатними вихователями в усьому світі  – це поширена і дуже почесна практика. Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга сімейного патронату набуває ще більшої актуальності. Тож якщо Ви маєте прагнення прийти на допомогу дітям та підтримати їхні сім’ї, зверніться до фахівця із соціальної роботи за Вашим місцем проживання або до обласного центру соціальних служб за тел. 67 83-46

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51