Анонси

      Назад

      Фахівці із соціальної роботи навчались особливостям надання соціальних послуг сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю

      Сім’ї, які мають дітей з інвалідністю, - це  одна з найбільш уразливих категорій населення. Труднощі, пов’язані з вихованням особливої дитини, зумовлюють зміни в життєдіяльності сім’ї та часто призводять до сімейної кризи. Саме тому соціальна підтримка таких сімей – це вирішення цілого комплексу соціальних проблем, пов’язаних із допомогою дітям та їх родинам.

           Особливостям надання соціальних послуг сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю, вчились  фахівці із соціальної роботи області під час семінару на базі обласного центру соціальних служб. «Соціальний супровід таких сімей – це комплексна соціальна підтримка, сутність якої полягає в створенні умов для відновлення потенціалу розвитку сім’ї та дитини», -  звернула увагу присутніх директор обласного центру соціальних служб Алла КОТ. Також вона зупинилась на потребі громад у розвитку соціальних та реабілітаційних послуг, зокрема послуги денного перебування дітей з інвалідністю.

           Юлія БОГДАН, методист обласного центру соціальних служб, надала спеціалістам рекомендації щодо раннього виявлення сімей з дітьми, які мають проблеми інвалідності, адже із власної ініціативи батьки рідко звертаються за допомогою, виявляють насторожене ставлення до оточуючих, сприймають проблему як особисту та уникають соціальної допомоги. Існує також проблема відсутності достовірності інформації про можливості корекції та реабілітації, права на соціальну допомогу, пільги, відповідні заклади освіти тощо.

           До участі у семінарі запрошена директор Ніжинського будинку-інтернату Олена ГАРМАШ, яка розповіла про надання сучасних соціальних послуг дітям та особам з інвалідністю у закладах соціального захисту населення.

           Юлія ВЕЛЬКО, методист обласного центру соціальних служб, провела з учасниками семінару практикум «Я пізнаю себе», практичні завдання якого фахівці зможуть використовувати у роботі з такими сім’ями.

           Двадцять два учасники семінару отримали корисну інформацію та поділились власним досвідом, що сприятиме  наданню ефективної допомоги родинам, які виховують дітей з інвалідністю.  

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51