Анонси

      Назад

      Про впровадження наставництва говорили у Сновській територіальній громаді

      03 березня працівники обласного центру соціальних служб та служби у справах дітей облдержадміністрації провели навчальний семінар щодо відпрацювання алгоритму роботи з наставниками над дітьми, які перебувають в інтернатному закладі, у Сновській територіальній громаді. До заходу також запрошені надавачі соціальних послуг та представники служби у справах дітей Березнянської  громади.

      «Головна наша мета – підбір наставників для максимальної кількості дітей, які виховуються в закладах інституційного догляду та виховання» - звернулась до присутніх директор обласного центру соціальних служб Алла КОТ. Також вона зазначила, що розвиток наставництва є надзвичайно важливим в Чернігівській області.

      Про організацію наставництва, пошук, підбір кандидатів у наставники та їх навчання розповіла присутнім Марія ГОЛІК, методист обласного центру соціальних служб.

      Станіслав ЖЕЛЕЗНИЙ, заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації , ознайомив з особливостями оформленням місцевими службами у справах дітей погодження перебування дитини в сім’ї наставника строком не більш як три календарні дні у святкові, неробочі дні, під час канікул та умовами перебування дитини в сім’ї наставника на цей період.

      Оскільки надання послуги наставництва передбачає співпрацю між центром соціальних служб за місцем проживання дитини, наставником та адміністрацією закладу, в якому проживає дитина, до навчального семінару запрошена директор КЗ «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради Яна ТЮТЮННИК . Вона повідомила про потребу закладу в наставниках, які б сприяли формуванню у дитини практичних навичок, спрямованих на адаптацію її до самостійного життя.  Також звернула увагу на особливості підготовки вихованців інтернатного закладу до наставництва.

      Маємо надію, що плідна співпраця сприятиме впровадженню наставництва в області та збільшенню кількості охочих допомогти дітям, які волею долі залишилися без опіки своїх батьків та близьких.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51