Анонси

      Назад

      Про підсумки роботи з надання соціальних послуг у 2022 році та пріоритетні напрямки діяльності у 2023 році говорили під час щопіврічної наради

      На минулому тижні в обласному центрі соціальних служб відбулась нарада за підсумками роботи з надання соціальних послуг сім’ям з дітьми у 2022 році та визначення пріоритетних напрямків діяльності у 2023 році.

      Про організацію надання соціальних послуг в територіальних громадах області розповіла директор ЧОЦСС Алла КОТ. Зокрема,  вона наголосила, що   відповідно до Закону України «Про соціальні послуги»  до повноважень рад об’єднаних територіальних громад належить «забезпечення за результатами оцінювання потреб особи/сім’ї надання базових соціальних послуг особам/сім’ям відповідно до їхніх потреб, вжиття заходів з надання інших соціальних послуг таким особам/сім’ям шляхом створення мережі надавачів соціальних послуг..». Також ознайомила з результатами моніторингу здійснення соціальної роботи з сім’ями вразливих груп населення,  у т. ч. які перебувають у складних життєвих обставинах, за 2022рік. В умовах сьогодення найбільше соціальних послуг протягом року отримали внутрішньо переміщені сім’ї/особи.

      Важливим напрямком діяльності у 2022 році був розвиток сімейних форм виховання. Приємно відзначити, що упродовж року підготовлено 76 осіб кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, усиновлювачі, патронатні вихователі, 185 осіб прийомних батьків, батьків-вихователів підвищили свій виховний потенціал.

      У ході заходу учасники також ознайомились з роботою закладів соціальної підтримки. Так, про діяльність обласного центру соціально- психологічної допомоги розповіла директор Олена ТИЛЬКУН, а про роботу КЗ «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Чернігівської обласної ради   - директор Аліна ЛУК’ЯНЕНКО.

      Пріоритетними напрямками роботи у 2023 році залишається раннє виявлення та надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення; ефективне супроводження прийомних  сімей, дитячих будинків сімейного типу, робота з пошуку кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі; профілактика соціального сирітства.

         

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51