Анонси

      Назад

      Розпочалось навчання для новопризначених фахівців із соціальної роботи

      16 лютого в обласному центрі соціальних служб розпочато  навчання для  новопризначених фахівців із соціальної роботи. 
      Під час першого заняття розглянули основи соціальної роботи з сім’ями/ особами вразливих груп населення. Зокрема, про нормативні акти, якими регулюється надання соціальних послуг, розповіла Оксана ШПИТАЛЬНА, провідний фахівець із соціальної роботи ЧОЦСС. 

      Першим етапом розвитку соціальних послуг у громаді є визначення потреб населення цієї громади у соціальних послугах, що передбачає збір, узагальнення та аналіз інформації про наявність на території громади осіб/сімей, які належать до вразливих груп або перебувають у складних життєвих обставинах, та їхні потреби у соціальних послугах. Про ефективну організацію процесу визначення потреб розповіла Світлана ЛУКАШЕНКО, провідний фахівець із соціальної роботи ЧОЦСС. Також вона звернула увагу на забезпечення міжвідомчої взаємодії та міждисциплінарного підходу як на етапі визначення потреб у соціальних послугах, так і на етапах їх розвитку, у процесі надання.

      Також у ході роботи учасники навчання практично відпрацювали навички виявлення та здійснення оцінки потреб на прикладі історії сім'ї, яку запропонувала Ольга СТАРОВОЙТ, начальник відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг 
      та інформаційно-аналітичної роботи. 

      У кожній територіальній громаді необхідним є розвиток та забезпечення надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, що належить до власних повноважень громад. Приємно відмітити, що у територіальних громадах Чернігівщини збільшується кількість фахівців із соціальної роботи, до повноважень яких належить надання якісних соціальних послуг мешканцям громади. Так, участь у навчальному семінарі взяли 28 новопризначених фахівців.

      Процес підготовки  фахівців із соціальної роботи триває, тому запрошуємо приєднуватись до наступних занять у березні.

        

       

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51