Анонси

      Назад

      Як організувати комунікацію без бар'єрів?

      24 листопада на базі Чернігівського обласного центру соціальних служб фахівці із соціальної роботи територіальних громад області спілкувались на тему інклюзії. Тренінг з даної тематики для представників громад провели фахівці з надання допомоги постраждалим від мін та ВЗВ Данської Ради у справах біженців Олена БОГДАНОВА та Наталія СИЧАК.

      Насамперед, розібрались із самим поняттям «інклюзії». ЇЇ можуть потребувати не лише люди з інвалідністю, як прийнято вважати, а й будь-яка людина в певних життєвих ситуаціях. Часто вилученими із соціального життя почуваються батьки з немовлятами, для яких є незручною інфраструктура. А також - люди зі слабким зором чи слухом, з порушенням опорно-рухового апарата, із затримкою психічного розвитку, з розумовою відсталістю, обдаровані, гіперактивні діти, люди з аутизмом, замкнуті люди тощо.

      У ході тренінгу проаналізували чотири типи ставлення до людей з інвалідністю: благодійний, медичний, соціальний та правозахисний. А ще – виконали цікаві вправи, які сприяли кращому розумінню, яким чином слід організувати комунікацію без бар’єрів для будь-якої категорії людей.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51