Анонси

      Назад

      Діти навчались технікам зцілення

      Діти та війна – це несумісні поняття. Однак реалії нашого сучасного життя показують, що ми почали жити в такій реальності. Війна зачепила кожну українську родину, кожну дитину. Багатьом із них вдалося фізично втекти від цих ситуацій, однак психологічно вони будуть відчувати наслідки ще довготривалий час.

      Фахівці, які працюють з дітьми, прагнуть знайти способи допомоги їм. Одним із таких способів є інструменти програми «Діти та війна: навчання технікам зцілення», яка покликана навчити дітей покроково та практично використовувати навички та методи, які допомагають подолати психологічні наслідки війни.

      Шестиденний тренінг за вказаною програмою провели для дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Чернігівщини тренери Олена АБИНАШНА, Анна ПОЛОВИННИК, Світлана ПОКЛАД.

      У ході тренінгу учасники навчались аналізувати, як реагує тіло на стресові та травматичні події, розпізнавати тригери та керувати травматичними думками та образами. Тренери ознайомили дітей з інструментами релаксації та управління тривогою, плануванням активності та дій, управління сном.

      Також тренінгові заняття сприяли розвитку комунікативних навичок, здатності до самопідтримки та взаємопідтримки, вміння з позитивом дивитися у майбутнє.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51