Анонси

      Назад

      Пройшла навчання чергова група кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники

      Прихід у родину прийомної дитини – це важлива подія, тому майбутні батьки мають бути підготовлені до змін в особистому й сімейному житті. Будь-кому, хто зважився взяти дитину у сім’ю, необхідно пройти спеціальний курс підготовки в обласному центрі соціальних служб.

      Так, після завершення активних бойових дій на Чернігівщині відбулось навчання чергової групи кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники.

      Упродовж п’яти насичених днів 28 учасників навчання з Бобровицької, Бахмацької, Менської, Талалаївської, Новобасанської, Корюківської, Новгород-Сіверської, Понорницької, Носівської, Козелецької, Остерської, Прилуцької, Новобілоуської, Чернігівської територіальних громад області опрацювали низку навчальних модулів згідно із затвердженою державною Програмою. Головні аспекти, на які зверталась увага під час навчання – це і психологічні особливості розвитку дітей у певний віковий період, і питання адаптації їх до нової родини, і почуття дітей, які потрапляють у незвичну обстановку, і подолання у них почуття втрати та багато інших. Адже по завершенні курсу майбутні батьки мають у повній мірі усвідомлювати, як поводитися з прийомною дитиною, як створити для її розвитку безпечні умови та сприяти гармонійному становленню особистості дитини.

      Заняття проводили тренери Чернігівського обласного центру соціальних служб, психологи Олена АБИНАШНА, Наталія ХАТНЮК, методист Юлія ВЕЛЬКО. Важливі питання нормативно-правового та фінансового забезпечення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу батьки обговорили з юрисконсультом Катериною БАЗОЮ.

      До навчання запрошені спеціалісти Обласної служби у справах дітей, Департаменту сім’ї, молоді та спорту, тому кандидати мали змогу отримати відповіді на свої питання кваліфікованих фахівців.

      За час навчання майбутні батьки отримали можливість усвідомити власну спроможність кваліфіковано здійснювати діяльність, спрямовану на створення сприятливих умов для життя і розвитку дитини, осмислити проблеми, пов'язані з приходом в сім'ю нового члена родини, опанувати новий соціальний статус.

      Щиро вдячні громадам за роботу з розвитку сімейних форм виховання та первинний відбір кандидатів в умовах воєнного стану. А майбутнім батькам бажаємо сімейного затишку і щасливого дитячого сміху під мирним небом України!

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51