Анонси

      Назад

      Пройшли навчання сім'ї, які бажають прихистити дитину на час війни

      Унаслідок війни найбільше страждають діти. Значно збільшується кількість тих, які залишились без батьківського піклування, і постає потреба їх тимчасового сімейного влаштування. На Чернігівщині завершилось навчання сімей, які виявили бажання прихистити дітей на час війни.

      Короткі навчання відбувались для об’єднаної групи сімей з Чернігівської та Житомирської областей. Навчались родини, які подали заявку через чат-бот “Дитина не сама” та заповнили розширену анкету. Попередньо ці родини ознайомились із загальними питаннями тимчасового влаштування та догляду за дитиною.

      Протягом трьох занять учасники ознайомились з головними питаннями підготовки сім’ї до прийому дитини та облаштування безпечного середовища в умовах війни; розглянули особливості влаштування та адаптації дитини у новій родині; а також отримали поради досвідчених тренерів щодо догляду та виховання дитини. До кожного заняття сім’ї отримали інформаційні матеріали, посилання на додаткові ресурси для самоосвіти. Задля отримання додаткової інформації, консультацій, спілкування сімей з Чернігівщини також створено телеграм групу.

      Навчання для сімей здійснювалось у рамках проєкту "Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни", що впроваджується Партнерством "Кожній дитині" за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерство соціальної політики України та Національна соціальна сервісна служба України.

        

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51