Анонси

      Назад

      Про те, як протистояти інформаційним впливам, надавачі соціальних послуг дізнались під час тренінгу з медіаграмотності

      15 грудня фахівці із соціальної роботи та інші працівники надавачів соціальних послуг області пройшли тренінг з медіаграмотності «Як протистояти інформаційним впливам у часи маніпуляцій та дезінформації?», проведений медіатренерками, журналістками, експертками Інституту демократії імені Пилипа Орлика Оленою САМОЙЛЕНКО та Тетяною СТРОЙ.

      Для популяризації соціальних послуг надзвичайно важливим є роль медіа, адже інформацію необхідно доносити до кожного мешканця громади. Сьогодення нам диктує нові вимоги до подачі такої інформації. Вона має бути оперативною, достовірною, точною, повною, і найголовніше – висвітлювати реальні події, а не побудовані на міфах. Чому довіряти та як перевіряти інформацію у ЗМІ, дізнались учасники тренінгу. Також отримали корисну інформацію про «асортимент» сучасних маніпуляцій: як найчастіше дурять та використовують споживача інформації.

      Тренінг пройшов у атмосфері доброзичливості та взаєморозуміння. Присутні активно обговорювали проблемні питання, ділились власним досвідом споживання масової інформації та перевірки фактів.

      Отримані знання знадобляться не тільки під час професійної діяльності, а також і в щоденному житті, адже інформація є вкрай важливим аспектом в житті кожної людини, і важливо вміти критично її сприймати та запобігати поширенню фейків.

       

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51