Анонси

      Назад

      "Не будьте байдужими до власного здоров'я!" - закликали мешканці обласного гуртожитку

      1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми.

      Метою проведення цього Дня – закликати об’єднати зусилля людей з усього світу для підвищення інформованості про проблему ВІЛ/СНІДу та демонстрація міжнародної солідарності перед пандемією, а також як день пам’яті жертв цього захворювання. Мешканці соціального гуртожитку долучилися до роз’яснювально-профілактичної бесіди, аби бути поперередженими.

      «Сьогодні СНІД – це не вирок. Це хронічне захворювання, яке не призводить до смерті, а ВІЛ-інфіковані особи можуть жити повноцінним життям. Більшість усіх зареєстрованих випадків інфікування ВІЛ в Україні трапляються під час незахищених статевих контактів, при немедичному введенні наркотиків; спільному користуванні шприцами; голками, приладдям для гоління (лезами); при наданні першої медичної допомоги тощо; від ВІЛ-позитивної матері до дитини, під час вагітності, пологів та при грудному вигодовуванні. Особливих симптомів ВІЛ-інфекція немає, тому запідозрити, що людина хвора – складно. Необхідно, у разі ризикової поведінки в минулому, просто зробити тест та дізнатись свій ВІЛ-статус. Сподіваюсь, що тестування на ВІЛ для кожної особи стане звичним регулярним обстеженням, аби подбати про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких», – розповідала директор соціального гуртожитку АЛІНА ЛУК’ЯНЕНКО.

      Існує поширена помилка про те, що всі вмирають від ВІЛ. Проте, якщо вчасно виявити хворобу, звернутися за допомогою, приймати терапію і виконувати рекомендації лікаря, то таке захворювання не призводить до смертельного результату.

      Червоною стрічкою мешканці гуртожитку закликали бути небайдужими до свого здоров’я.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51