Анонси

      Назад

      Фахівці із соціальної роботи отримали рекомендації щодо роботи з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом, та їх сім'ями

           20 серпня на базі обласного центру соціальних служб проведений навчальний вебінар для фахівців із соціальної роботи з питань надання соціальних послуг сім’ям, члени яких перебувають у конфлікті із законом.

           Юлія БОГДАН, методист обласного центру, надала основні рекомендації щодо роботи з дітьми, які перебувають у конфлікті із законом, та їх сім’ями, зокрема, наголосила, що одним з провідних завдань фахівців із соціальної роботи є підвищення внутрішньої мотивації неповнолітніх до змін.

           До вебінару були залучені представники організацій, співпраця з якими сприяє ефективній роботі у даному напрямку. Так, Євген  СКАЛЮН, начальник філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області, закріпив з учасниками алгоритм взаємодії підрозділів пробації та центрів соціальних служб, служб у справах дітей з метою проведення заходів стосовно неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом.

           Ірина ПРОТЧЕНКО, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області, розповіла про порядок реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

           Також у обговоренні взяла участь Анна ЛАВРИК, спеціаліст  БО «Чернігівська МЕРЕЖА», що займається соціальною підтримкою осіб, які перебувають у конфлікті із законом. Вона поділилась досвідом роботи організації з даною категорією осіб та їх родинами.

           Слід зазначити, що одним із пріоритетних напрямів у боротьбі зі злочинністю взагалі та злочинністю неповнолітніх, зокрема, є профілактична діяльність, спрямована на формування здорового способу життя, а також попередження, обмеження та зупинення негативних соціальних  і особистісних явищ та їх наслідків у соціальному середовищі.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51