Анонси

      Назад

      Про те, як допомогти дитині пережити кризу, говорили з психологами області

           Обласним центром соціальних служб організовано та проведено семінар для психологів мережі центрів області на тему «Вікові особливості розвитку дітей». У період карантину семінар відбувся у режимі відеоконференцзв’язку.

           Оскільки одним з пріоритетних напрямків роботи центрів є робота з родинами, у яких виховуються діти, психолог ОЦСС Наталія ХАТНЮК звернула увагу на вікові кризи, які проходить кожна дитина в процесі її дорослішання.

           Особливістю кризових періодів є те, що частина дітей у цей час вступають у гострі конфлікти з тими, хто їх оточує, відчувають хворобливі, тяжкі переживання, важко піддаються вихованню. У разі, коли сім’я потрапляє в складні життєві обставини, ситуація загострюється, родина потребує допомоги кваліфікованого спеціаліста. Завдання психолога – допомогти батькам усвідомити психологічні зміни, які відбуваються в житті їх дитини; навчити їх правильній взаємодії у родині; уникненню авторитарного стилю взаємин і гіперопіки у вихованні; єдності у поглядах на виховання дитини всіх членів сім'ї.

           Значно легше пережити непростий час в житті дитини батькам допоможуть  арт-педагогічні і арт-терапевтичні підходи, про які говорили на семінарі. Зокрема, учасники семінару дізналися про особливості застосування тістопластичних мас у роботі з віковими кризами.

           Від впливу, чутливості, бажання допомагати ї підтримувати дитину залежатиме, чи криза буде негативною і руйнівною для дитини і для стосунків, чи матиме тільки прогресивний характер, що знаменує перехід на новий щабель розвитку.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51