Анонси

      Назад

      Сексуальна культура підлітків

      Секс та підлітки – тема, що була, є та буде актуальною у всі часи, у всіх народів. Наразі майже всі шпальти газет, журналів, безліч програм та передач переповнені інфою на цю тему. А що залишається у пересічного підлітка в пам’яті, яку «рибину» він виловлює з цього «сексуального моря»?....

      В Чернігівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зібралася молодь 12-ти до 18-ти років, з прийомних родин, чотирьох будинків сімейного типу. І пішла розмова за закритими дверми із психологом міського КДМу, шанованої у Чернігові  Клініки Дружньої до Молоді. Павло Коротков м’яко, ненав’язливо цікавився, що та з яких джерел отримують  зазначені знання юнаки та дівчата. Й чи є вони дійсно ЗНАННЯМИ, які реально приносять користь, а не шкоду.

      Розмова була відвертою. Але не цинічною. Структурована інформація, яка вже була в головах підлітків, розставлені пріоритети стосовно першості емоцій, серця та тіла…. 

      Сім вечора, але юнь не мала наміру розходитися, бо фактично за дві години стали маленьким колективом з довірою один до одного та повагою до старшого товариша...

      Поки що зупинилися на думці, що можна й треба зустрічатися… Благо, зала міського центру затишна й простора. А тема наступної можливої зустрічі народилася сама собою… Достатньо було вийти на вулицю, та побачити свіжий напис на стіні житлового будинку, який «запрошував» долучитися до наркотику. Профілактика. Злом чи добром, бо є задоволенням – стали наркотики в житті соціуму, їх форми, ціна. І в прямому сенсі – гривневому еквіваленті, й переносному – втрата здоров’я, смислів життя….

               Чекаємо на нову зустріч.

      Людмила Мазур

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51