Анонси

      Назад

      На базі обласного центру навчаються кандидати в прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі

      З 11 лютого 2019 року на базі Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочалось навчання з підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі.

      Учасники навчання –5 сімей кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, 5 осіб усиновлювачів, 8 опікунів/піклувальників з Бахмацького, Бобровицького, Ічнянського Городнянського, Козелецького, Сосницького, Ріпкинського, Корюківського районів, міст Ніжин та Чернігів, які мають намір взяти у сім’ю на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування.

      Протягом навчання майбутні батьки матимуть змогу усвідомити власну спроможність кваліфіковано здійснювати діяльність, спрямовану на створення сприятливих умов для життя і розвитку дитини, осмислити проблеми, пов'язані з приходом в сім'ю нового вихованця, опанувати новий соціальний статус.

      Навчання проводять методисти обласного центру, які пройшли відповідну підготовку, а також залучені фахівці служби у справах дітей облдержадміністрації, психологи, юрисконсульт.

      Висловлюємо подяку всім учасникам навчання за їх наміри взяти на виховання у свої родини дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки і бажаємо їм бути для них добрими батьками.

      Станом на 01.01.2020 в Чернігівській області функціонувало 198 прийомних сімей, в яких виховувалось 330 дітей, а також 27 дитячих будинків сімейного типу, в них – 181 дитина.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51