Анонси

      Назад

      Відбулося засідання «круглого столу» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

      Проблема насильства в родині є досить гострою, її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства та жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.

      5 грудня 2019 року відбулося засідання за круглим столом у приміщенні Срібнянської районної державної адміністрації. Участь у круглому столі взяли: начальник та фахівці Відділу соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Срібнянської селищної ради, начальник відділу та головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Срібнянської РДА, головний спеціаліст служби у справах дітей Срібнянської РДА, начальник сектору ювенальної превенції Срібнянського відділення поліції.

      Були висвітлені питання роботи у сфері попередження насильства в сім’ї, порядку взаємодії державних органів та установ з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 р.№ 658.

      Важливо пам’ятати, що насильство в сім’ї – це не тільки побиття чи нанесення фізичних травм. Психологічний тиск та знущання, примус до небажаних сексуальних дій, позбавлення їжі, майна чи коштів – також є формами домашнього насильства. І чим більше про це будуть говорити, обговорювати шляхи вирішення цієї болючої проблеми, тим вищі шанси врешті-решт змінити ставлення в суспільстві до жертв та агресорів, підвищити психологічну культуру в цілому та змінити на краще життя.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51