Анонси

      Назад

      Про залучення ресурсів громад для здійснення соціальної роботи з особами, які перебувають у конфлікті з законом, говорили на засіданні "за круглим столом"

      27 листопада на базі обласного центру відбулось засідання за «круглим столом» на тему «Залучення ресурсів громад для здійснення соціальної роботи з особами, які перебувають у конфлікті з законом».

      У засіданні круглого столу взяли участь представники районних та міських центрів СССДМ, ДУ «Центр пробації», ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернігівській області, ГО «Чернігівська МЕРЕЖА», ГО ЧМА «Конкордія», ГО «Україна без тортур».

      Відкрила засідання директор Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Кот, яка зауважила, що найбільшу стурбованість викликає злочинність молоді, адже молодь є не лише самою динамічною частиною суспільства, а й фактично його майбутнім. ця проблема тісно пов’язана з іншою, а саме з проблемою реабілітації осіб, які перебувають у конфлікті з законом. Так, останніми роками за вчинення різних злочинів в нашій державі засуджується близько 2, 6 % неповнолітніх від загальної кількості злочинів щорічно. За деякими даними після перебування у виховних колоніях повторний рецидив скоюють близько 17% раніше засуджених. Все це обумовлює необхідність покращення спільних дій щодо профілактики правопорушень та соціально – психологічної реабілітації осіб, які перебувають у конфлікті з законом.

      Головне завдання центрів СССДМ – професійна допомога клієнтам у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг, а отже особливої уваги потребує покращення взаємодії між відповідними організаціями та установами які працюють з особами, що перебувають у конфлікті з законом.

      До обговорення проблемних питань долучилися всі учасники засідання. Також магістри 5 курсу Академії презентували польський досвід поводження з неповнолітніми, які знаходяться у конфлікті з законом, та міжнародний досвід вирішення проблеми функціонування та встановлення моделі ювенальної пробації в Україні.

      Алла Кот підвела підсумки засідання круглого столу та звернула увагу, що кожна особа, яка перебуває у конфлікті з законом може звернутися за кваліфікованою допомогою до практичних психологів, фахівців із соціальної роботи, юристів Центру за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 21 або за тел. 652-512, 77-89-84.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51