Анонси

      Назад

      Професійне та емоційне вигорання легше попередити, ніж подолати

      В обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладів соціального обслуговування, спеціалістів, фахівців із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад відбувся семінар-тренінг «Профілактика професійного та емоційного вигорання».

      Специфіка роботи працівників дуже важливої системи професій «людина-людина» відрізняється тим, що в них присутня велика кількість ситуацій з високою емоційною насиченістю і складністю міжособистісного спілкування. Це вимагає від спеціаліста значного внеску до встановлення довірливих відносин і уміння управляти емоційною напруженістю ділового спілкування. Професійне вигорання - реакція організму та психологічної сфери людини, яка виникає внаслідок тривалого впливу стресів середньої інтенсивності, що обумовлені її професійною діяльністю. Загальновідомим є факт, що будь-яке негативне явище легше попередити, ніж подолати. Саме тому профілактика є одним із головних напрямків запобігання виникненню професійного вигорання.

      Катерина Мозгова та Наталія Мисюк - дипломовані психологині, арт-терапевти – ознайомили присутніх з причинами та наслідками професійного вигорання, адже підступністю цього феномену є те, що вигорання розвивається поступово, і людина часто не усвідомлює симптомів.

      Також учасники семінару-тренінгу мали змогу визначити шляхи профілактики та подолання емоційного та професійного вигорання. Робота в групах сприяла згуртуванню учасників, формуванню навичок продуктивної взаємодії, вмінь узгоджувати дії та розв’язувати конфліктні ситуації.

      Насамкінець присутні опанували антистресову техніку правопівкульного малювання та отримали задоволення від процесу, поліпшили настрій, зарядилися позитивом. А ще усвідомили, що головне – це позитивна установка на життя. Ми можемо творити, рухатися, любити, отримувати задоволення від того, що на кожному кроці дарує нам життя.

      Надалі отримані знання та вміння працівниками центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладів соціального обслуговування, спеціалістами, фахівцями із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад будуть успішно застосовуватись у роботі з прийомними батьками, батьками-вихователями та патронатними родинами.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51