Анонси

      Назад

      Підвищили кваліфікацію директори центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді області

      11-12 вересня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся семінар за спеціальною короткотерміновою програмою «Виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу» з метою підвищення кваліфікації директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області.

      Учасники семінару поглибили свої знання щодо ведення випадку як основної технології соціальної роботи із клієнтами; процесу здійснення оцінки потреб дитини та її сім’ї, його документування, складання плану надання соціальних послуг; розглянули основні нормативно-правові акти, що регламентують здійснення соціальної роботи із сім’ями, члени яких постраждали від домашнього насильства.

      У конверсаторіумі «Партнерство в соціальній роботі» взяли участь представники організацій, з якими співпрацюють центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

      Ірина Марчук – начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради – звернула увагу на умови та особливості виплати державної соціальної допомоги різним категоріям сімей/осіб.

      Під час роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, важливою є співпраця центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з центрами надання безоплатної вторинної допомоги. Ці питання обговорили з Олесею Пирковською - заступником директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

      Олена Кульгейко - начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості - розповіла присутнім про умови взяття на облік по безробіттю, можливості навчання та отримання професії, що є важливим у роботі із малозабезпеченими сім’ями.

      Наразі актуальним залишається питання реформування в системі інституційного догляду дітей, про що спілкувались з Юлією Олифіренко – заступником начальника служби у справах дітей облдержадміністрації.

      А ще – вчились запобігати емоційному вигоранню, вирішували проблемні питання та ділились власним досвідом.

      По закінченню семінару 23 його учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51