Анонси

      Назад

      Втретє в області відбулась "Літня школа" для прийомних батьків та їх дітей

      Цьогоріч 6-8серпня на базі Громадської Спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові» в с. Количівка втретє відбулась «Літня школа» для прийомних батьків та їх дітей.

      Організатори заходу – служба у справах дітей та обласний центр соціальних служб для сім, дітей та молоді, за сприяння облдержадміністрації - створили сприятливе середовище для відновлення власних життєвих сил прийомних батьків, залучили їх до більшої соціальної активності та обміну досвідом, а також організували змістовне дозвілля та активний відпочинок дітей.

      В роботі «Літньої школи» в цьому році взяли участь 6 прийомних сімей з Бобровицького, Ніжинського, Сосницького, Семенівського районів та міста Прилуки, а також 2 дитячих будинки сімейного типу з Коропського району та Височанської ОТГ Борзнянського району.

      Програма «Літної школи» надзвичайно насичена різноманітними подіями, як для батьків, так і для дітей. Зокрема, батьки взяли участь у тренінгах з метою підвищення виховного потенціалу, обговорили важливі аспекти виховання дітей без агресії та покарань, міжособистісні стосунки між чоловіком і дружиною у прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу, взяли участь у майстер-класі з лялькотерапії та арт-практикумі «Сім’я як творчість». Діти з задоволенням позмагались під час сімейного спортивного свята «Тато, мама, я – спортивна сім’я», взяли участь у квесті «УКРАЇНА – ЄДИНА КРАЇНА!» та майстер-класі зі скалолазіння, відвідали дитячі розважальні заклади у м. Чернігові.

      Крім того, діти від перебування у «Літній школі» отримали нові яскраві враження, зустріли нових друзів, а батьки опанували нові знання та навички, що допоможуть їм у нелегкій справі виховання дітей.

      Прийомне батьківство — це особлива дорога, благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Любов і ласка, тепло і турбота, які дарують батьки своїм, тепер вже назавжди рідним дітям, - це щоденний подвиг великих батьківських сердець. Тому хочеться від щирого серця подякувати тим, хто здійснив цей відповідальний крок і взяв дитину у свою родину, побажати розуміння, доброти, терпіння та здоров’я.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51