Анонси

      Назад

      Весело проводити час разом

      Кожного року Чернігівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить акцію для прийомних та опікунських сімей, приурочену Міжнародному дню захисту дітей. Цього року сім᾿ї з дітьми відвідали чудове місто Вінницю.

      По дорозі до Вінниці заїхали до монастиря Босих Кармелітів - головної візитівки міста Бердичів. Велетенська барокова будівля та міцні мури навколо неї привабили дітей та їх батьків. Зацікавив ще й невеличкий фотомузей, розташований у залі Нижнього храму, та музей великого англійського письменника Джозефа Конрада.

      «Вінниця – перлина Подільської землі, що понад 600 років стоїть на мальовничих берегах річки Південний Буг. Вінниця утримує першість серед міст України як місто, комфортне для проживання. Крім того, це одне з найбільш озеленених міст України, місто-парк», - розповіла екскурсовод, що працювала з групою.

      Національний музей-садиба Миколи Івановича Пирогова розташований в південно-західній частині міста, у живописній садибі Вишня, де впродовж останніх двадцяти років свого життя жив і працював видатний вчений, геніальний хірург, анатом, творець воєнно-польової хірургії, засновник Товариства Червоного Хреста, прекрасний педагог і громадський діяч. Об’єктами музейного комплексу є будинок і аптека та церква-некрополь, де з 1882 року покоїться набальзамоване тіло М.І. Пирогова.

      Далі учасники акції завітали до вінницького Музею ретро-техніки "Автомотовелофототелерадіо". Сьогодні у його колекції понад 100 експонатів. Окрім того, що у музеї ретро-автомобілів діти отримали цікаву та корисну інформацію, тут вони відчули швидкоплинність часу, повернулись в минуле, побачили старі автівки, речі, які колись були вживані, побутову техніку, яка, можливо, й досі десь є у наших бабусь. Діти також мали змогу проїхати на ретро-атомобілі.

      Дощ не завадив дочекатися шоу унікального світломузичного фонтану Roshen. Потужні струмені води ринули у височінь під музичний акомпанемент у супроводі світлових та лазерних ефектів, а також відео-проекції на величезному екрані. Фонтан , аналогів якому немає у всій Європі, не тільки зачарував 3D шоу, грою світла та музики, але й залишився надовго в пам’яті дітей та дорослих.

      Стомлені, але задоволені від знайомства з прекрасним містом і його визначними місцями, всі повернулися до рідного Чернігова.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51