Анонси

      Назад

      Відбулось чергове засідання ради з питань протидії поширенню туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

      27 грудня в м. Ніжин відбулось чергове засідання міської постійно діючої ради з питань протидії поширенню туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, очолюваної заступником міського голови Сергієм Дзюбою.

      Радою було розглянуто такі питання: профілактична робота та медична допомога хворим на туберкульоз і ВІЛ-інфекцію; стан проведення профілактичної роботи з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу в навчальних закладах міста; епідеміологічна ситуація щодо ВІЛ-інфекції/СНІДу в м. Ніжині, аналіз сероепідеміологічного моніторингу обстеження населення міста – інформація за 9 місяців поточного року.

      Головний лікар Ніжинського протитуберкульозного диспансеру Іван Коросько констатував підвищення рівня захворюваності на туберкульоз у нашому місті у 2 рази в порівнянні з минулим роком – виявлено 46 нових випадків цієї хвороби.

      Заступник головного лікаря КЛПЗ «НЦМЛ ім. М. Галицького» Олена Шейко повідомила, що за 9 місяців поточного року на облік взято 11 хворих на осіб із уперше встановленим діагнозом ВІЛ-інфекція (у 2017 р. – 5 осіб), Загалом цього року на обліку перебувають 148 ВІЛ-інфікованих осіб (у 2017 р. їх було 137); хворих на СНІД – 41 особа (у 2017р. - 30 осіб). 45 ВІЛ-інфікованих отримують антиретровірусну терапію, лабораторний супровід та моніторинг на сайті кабінету «Довіра» У поточному році АРТ в кабінеті «Довіра» розпочали 4 хворих. Усього на СНІД обстежено1944 особи, у 24 із них виявлено позитивні результати. Серед ВІЛ-інфікованих – 3 дитини та ще 6 - із невизначеним статусом.

      Начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив’янський ознайомив членів ради із профілактичною роботою, що постійно здійснюється в загальноосвітніх закладах міста серед учнівської молоді та її батьків із залученням представників медичних установ, соціальної служби та громадських організацій. Значна увага приділяється також підвищенню кваліфікації освітян та, зокрема, психологів.

      Директор Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кучеровська розповіла про роботу з цього напрямку в поточному році – міську акцію «Живи, щоби пам’ятати, пам’ятай, щоби жити», в ході якої здійснювалось експрес-опитування населення «Що ми знаємо про СНІД», та акцію «Ми за здоровий спосіб життя» - із розповсюдженням інформаційно-просвітницьких матеріалів, а також про групові заходи Центру просвітницько-профілактичного спрямування, які відбулись у загальноосвітніх закладах міста. Із метою підвищення рівня обізнаності громади щодо протидії небезпечним хворобам вона запропонувала в наступному році виготовити нові інформаційні матеріали з профілактики поширення соціально небезпечних хвороб коштами міської цільової програми та оновити ними профілактичні куточки й інформаційні бюлетені у навчальних, медичних закладах міста та інших місцях громадського користування.

      В. Приходько, фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ, секретар ради

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51