Анонси

      Назад

      Відвідали «Народну скарбницю»

      Завершальними в низці заходів Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Міжнародного дня людей з інвалідністю стали екскурсії до історично-культурних пам’ятників у селі Заньки Ніжинського району – для сімей, в яких є діти та молодь з особливими потребами.

      Дві групи у складі отримувачів послуг НМЦСССДМ відповідних категорій, у т.ч. із родин учасників АТО, у супроводженні соціальних працівників 9 грудня відвідали Меморіальний музей Марії Заньковецької та місцевий етнографічний музей «Народна скарбниця». Директор музею Ольга Новак ознайомила гостей із життєвим і творчим шляхом Марії Костянтинівни Заньковецької (уродженої Адасовської): в її захоплюючій емоційній розповіді актриса ніби живою предстала перед прийдешнім, сучасним поколінням своїх земляків. Особливу увагу екскурсовод звернула на вагомий внесок талановитої акторки в популяризацію й розвиток рідної, української мови та становлення самобутнього українського театру.

      Не менш цікавою виявилась подорож «українським селом в мініатюрі» – етнографічним музеєм «Народна скарбниця», створеним у приміщенні колишньої заньківської школи за власною ініціативою ентузіазмом музейних працівників, без жодної копійки державних коштів.

      Обидві екскурсії справили на ніжинців глибокі незабутні враження – так дивовижно може впливати на людей духовна спадщина нашого народу, його видатних діячів, яка вміло доноситься до громади завдяки високому особистому професіоналізму й патріотизму людей, що її примножують та оберігають.

      О. Гребеннікова, фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51