Анонси

      Назад

      «Повір у себе - і в тебе повірять інші!»

      Під таким гаслом пройшов 30 листопада цього року ХІІІ районний фестиваль для сімей, які виховують дітей з особливими потребами та функціональними обмеженнями, Варвинського району.

      Організатором традиційного районного заходу, який відбувся в обрядовому залі районного будинку культури, став районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У цьогорічному фестивалі взяло участь 20 сімей зазначеної категорії. Разом зі своїми дітьми у заході брали участь їх батьки, рідні, що підсилювало родинну теплу атмосферу.

      На жаль, з кожним роком кількість дітей інвалідів у районі зростає. Станом на 30.11.2018 р. їх налічується 74. Їм так потрібні наш захист, милосердя, наша увага та доброта. Але більш за все, цим малюкам потрібна радість від живого, безпосереднього спілкування.

      Цього року дійство розпочалося переглядом музичного слайд-шоу з фотокадрами учасників та подій минулорічних фестивалів. На свято завітала чарівна фея, яка вміє творити чудеса і дива. Вона допомагала діткам перенестися у світ казки, наповнений цікавинками та мультяшними героями, не дозволяла нікому сумувати. Варто запалити зірочку натхнення та творчості, і результати не змусять себе довго чекати. Саме з такою метою до уваги дітей та дорослих були представлені майстер-класи творчості, в ході яких діти перетворювали повітряні кульки на ляльки та виготовляли святкові листівки для рідних. Різноманітності в розвагах та музичних номерах додала казкова вистава «Лисиця, яка впала з неба», за участі вихованців театрального гуртка районного будинку культури. Діти залюбки брали участь у рухливих іграх та вікторинах. На завершення музично-розважальної частини фестивалю діти взяли участь у танцювальному флешмобі з веселим Лунтиком.

      Радісний та жвавий настрій панував під час спільного фотографування з мультиплікаційними героями Карлсоном, Машею та Ведмедем. З привітальним словом до дітей та батьків звернулася директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Т.П. Козлова. А насамкінець на всіх учасників дійства чекали вручення подарунків із світлинами учасників, «солодкий стіл» та фрукти. Фінансову підтримку та допомогу для організації та проведення даного заходу, нагородження дітей подарунками, надали районна державна адміністрація та Варвинська ОТГ.

      За матеріалами ВРЦСССДМ

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51