Анонси

      Назад

      Нам уже 18!

      Уже 18 років поспіль створюється й оживає в розмаїтті технік, барв і сюжетів виставка художніх робіт міського фестивалю художньої творчості дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», відкриття якого зазвичай присвячується Міжнародному дню людей з інвалідністю.

      Сьогодні в нашому місті проживають і навчаються близько 320 таких дітей. Не всі вони бачать красу оточуючого світу, не всі чують прекрасні мелодії живої природи чи людського творіння, не всі можуть творити самі. Але тим із них, хто отримав від Господа іскру таланту та бажання втілювати свої мрії, у нас ввімкнуте «зелене світло» можливостей творчого розвитку. Адже маємо в місті прекрасних майстрів-педагогів та заклади для всебічного розвитку дітей. Та першими, хто помічає в дітях здібності й хист до якоїсь справи, хто надихає їх на копітку працю, є їхні батьки. Вони завжди поруч, допомагають долати труднощі і вірити в себе.

      У традиційній виставці XVІІІ міського фестивалю «Повір у себе…», яка 3 грудня відкрилась у художньому відділі краєзнавчого музею імені Івана Спаського, взяли участь 78 осіб із числа дітей та молоді з інвалідністю. І, як завжди, їхні роботи сповнені світла та радості, потягу до краси, бажання передати подекуди найпотаємніші мрії своїх авторів - у смутку і в радощах, і їхнє особливе бачення довколишнього світу, із безліччю його граней – білих, чорних, кольорових…

      Учасників та організаторів виставки привітав міський голова Анатолій Лінник, висловивши своє захоплення творчими здобутками юних митців. Як справжній патріот свого міста, він зауважив, що в нас зростають такі таланти та працюють такі високопрофесійні наставники саме тому, що ми – Ніжинці! І побажав обдарованим дітям і молоді з особливими потребами та всім, хто їм допомагає, здоров’я, визнання та нових творчих злетів. Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, який завжди підтримує цікаві ініціативи на користь міської громади, висловив подяку всім, хто долучився до цього свята творчості й чиї чудові роботи викликають у відвідувачів виставки бажання вдосконалювати свої здібності й творити навколо себе красу. Директор Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, незмінного організатора фестивалю «Повір у себе…», Наталія Кучеровська поздоровила присутніх з 18-річчям цього заходу й розповіла про те, як він починався - із декількох малюнків та кількох учасників, а тепер, у своє «повноліття», досяг розквіту та набув неабиякої популярності в нашій громаді. І як його учасники, цілий рік готуючись до наступної експозиції, прагнуть продемонструвати свої надбання.

      Колишня завідувачка художнього відділу музею Наталія Тира (а в душі, напевне, довічно закохана у свою справу людина) зауважила, що для деяких обдарованих учасників ця виставки стала стартом у велике життя, допомогла обрати професію, досягти успіху та визнання серед цінителів мистецтва не тільки в Україні, а й за її межами. Презентуючи виставку, нинішній керівник відділу Дарина Бережняк ознайомила присутніх із видами технік, в яких виконані представлені на ній роботи, та висловила сподівання, що художній відділ нашого музею стане надійною платформою для розкриття й зростання юних талантів, а ця, вісімнадцята, виставка - першою сходинкою для майбутніх звершень її нових учасників.

      Присутніх на урочистому заході керівників гуртків Будинку дітей та юнацтва, Станції юних техніків, підопічних Дитячого будинку-інтернату, інших постійних учасників виставки також привітали начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський, заступник голови ГО «Соломія» Світлана Овдієнко, голова Чернігівського обласного об'єднання Спілки Самаритян України Ірина Балакірєва.

      Виставка «Повір у себе – і в тебе повірять інші!» діятиме до середини січня наступного року. Тож завітайте на неї і, милуючись її експонатами, плекайте у своєму серці людяність, милосердя, доброту та вчіться радіти кожній хвилині життя – так, як це вміють робити люди з особливими потребами.

      О. Гребеннікова, фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51