Анонси

      Назад

      "Ігри нескорених" стартували у Ніжині

      У неділю, 2 грудня, фізкультурно-оздоровчий комплекс Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9 приймав незвичайних відвідувачів, багато з яких завітали сюди вперше. Тут напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулись спортивні змагання під символічною назвою «Ігри нескорених» - для сімей, в яких є діти та молодь з особливими потребами, у т. ч. сімей учасників АТО.

      Такий захід в Ніжині проводився уперше і, на думку його організаторів, повинен мати своє продовження й надалі стати доброю традицією для містян. Організаторами «Ігор нескорених» стали Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на чолі з його директором Наталією Кучеровською та відділ з питань фізкультури і спорту виконавчого комітету Ніжинської міської ради під керівництвом Павла Глушка. До проведення спортивного родинного свята також активно долучився Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Віра», директор Тетяна Кісельова. Справжньою окрасою змагань став виступ юних акробаток Фітнес-клубу «Позитив», президент клубу Галина Арвахі.

      Маленькі й дорослі учасники перегонів мали змогу випробувати свої вміння і здібності в турнірах із шахів, шашок, настільного тенісу, у стрільбах зі спортивної зброї та киданні дротиків у мішень (дартс). А потім були веселі командні естафети, де всі допомагали кожному і кожен вболівав за всіх. І навіть ті дітлахи, що спочатку трохи побоювались та виявляли невпевненість у собі, спробувавши свої сили і заручившись підтримкою вболівальників, відчули справжній азарт спортивної боротьби та змогли досягти неабияких успіхів.

      Переможці, звичайно ж, отримали почесні грамоти та медалі за зайняті призові місця, і всі учасники без винятку – заохочувальні призи на згадку про нову приємну подію в їхньому житті. Свій благодійний внесок у відзначення учасників доклала голова Чернігівського обласного об’єднання Спілки Самаритян України Ірина Балакірєва.

      Започатковуючи цей захід, його організатори мали на меті підтримати дітей та дорослих людей з інвалідністю, допомогти їм відчути свій внутрішній потенціал, повірити у власні сили та можливість протистояти труднощам, а також запроваджувати в громаді засади здорового способу життя, широко пропагувати активний відпочинок всією родиною, та розвивати кращі сімейні традиції спільного змістовного дозвілля.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51