Анонси

      Назад

      Скажемо насиллю «STOP!»

      28 листопада в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» фахівцем із соціальної роботи Ніжинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Кантур Ю.М. та шкільним психологом Лабузьким В.Г. було організовано та проведено заняття з елементами тренінгу «Скажемо насиллю «STOP!”» на базі Безуглівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» I-III ст.

      Учнів 8-9 класів було ознайомлено з поняттям «насилля», його основними видами. Основна увага була приділена насиллю в школі та дома. Кулинко Дмитро, учень 8 класу, підготував розповідь «Буллінг – як різновид насильства». На основі різноманітних життєвих ситуацій учні намагалися самостійно визначити вид насильства, визначити агресора та жертву, вирішити проблемну ситуацію мирним шляхом.

      Присутніх ознайомили з роботою та функціями служб, які можуть допомогти їм у захисті прав дітей, нададуть необхідну допомогу. Наприкінці заняття учням було запропоновано у групах виконати завдання «Як залишити гарний слід?»: розробити правила поведінки, які допоможуть налагодити конструктивну взаємодію у різних ситуаціях. Учнівська молодь активно долучилася до обговорення проблеми, наводила приклади із власного життя.

      Організатори заходу наголосили на ретельному доборі кола свого спілкування, рекомендували бути більш обережними, дослухатися до своїх батьків та вчителів. Обговорення даної проблеми виявилося пізнавальним для всіх учасників заходу.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51