Анонси

      Назад

      В обласному центрі соціальних служб навчаються кандидати у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники

      Підтримка сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема встановлення опіки над такими дітьми та створення інститутів прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу є пріоритетом в роботі центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. Найкраще для дитини - це виховання в сім’ї.

      Спеціалістами обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 6 по 13 листопада проводяться тренінгові навчання для потенційних прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, які мають бажання та можливість виховувати дітей у сімейному оточенні. Мета навчання – надання комплексної психологічної, соціально-педагогічної та інформаційної допомоги кандидатам, підвищення їхнього виховного потенціалу, активізація досвіду, почуттів, набуття навичок, якими мають володіти потенційні прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники для того, щоб знаходити порозуміння із прийомними дітьми, активно з ними співпрацювати, вміти спрямовувати власний досвід, знання на створення найкращих умов життя та виховання дітей, які прийдуть у сім’ю.

      У навчанні беруть участь 19 осіб із Бахмацького, Бобровицького, Варвинського, Корюківського, Прилуцького, Талалаївського, Чернігівського районів, міст Ніжин та Чернігів, а також Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

      Протягом п’яти днів слухачі ознайомляться з базовими поняттями: що таке прийомна сім’я, ДБСТ, опіка, піклування та їх місце в державній системі влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; організацією процесу встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу; умовами фінансово-матеріального забезпечення; соціально-психологічними особливостями дітей, які потребують сімейного виховання; можливостями соціального супроводження сім’ї, яка взяла на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування. Заняття проходять переважно у тренінговій формі, що дає можливість створення неформального, невимушеного спілкування, яке відкриває перед групою безліч варіантів розвитку та розв'язання завдань, отримання зворотного зв'язку і підтримки від людей зі схожими проблемами, навчання новим умінням, експериментування з різними стилями стосунків серед рівних партнерів.

      За результатами навчання кандидати отримають висновок щодо наявності виховного потенціалу для виховання такої категорії дітей. Сподіваємось, що після завершення навчання ще декілька дітей будуть мати можливість виховуватись у сім’ї.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51