Анонси

      Назад

      Сучасний прояв рабства - торгівля людьми

      У кожного із нас своя стежка, свій шлях до мети. І щоби з кожним із нас не трапилася біда, яка ставить людину в залежність від обставин, ми повинні добре знати – рабство в третьому тисячолітті існує, і сучасний прояв його – це торгівля людьми. Ця проблема не визнає кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються. Вона чудово адаптована як до бідності, так і до розкоші.

      За повідомленням прес-служби Національної поліції України, кількість злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми, у порівнянні з минулим роком зросла майже на третину. У першому півріччі поточного року вона збільшилася на 29% - до 186 випадків, що на 42 випадки більше, ніж у першому півріччі минулого. За результатами досудового розслідування, протягом шести місяців 2018 року встановлено 156 осіб, яким у кримінальних процесах надано статус потерпілих. Серед них — 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей. Зокрема, в Ніжині протягом останніх років підтверджено статус 3 потерпілих від торгівлі людьми, які стали жертвами трудової експлуатації.

      Щороку 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Працівники Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді приєдналися до обговорення проблеми сучасності та підвищення обізнаності молоді, як однієї з уразливих груп населення, щодо ризиків торгівлі людьми – зустрічі відбулись у навчальних закладах міста, міськрайонній філії обласного центру зайнятості та в консультпункті Ніжинського міського МЦСССДМ при жіночій консультації. Проведено тематичні бесіди, семінари, тренінги, відеолекторії з учнівською, студентською молоддю, безробітними, молодими сім’ями, вагітними жінками з метою підвищення рівня знань щодо поняття «торгівля людьми», прав і свобод громадян за кордоном та в Україні, міжнародних і державних документів про боротьбу з торгівлею людьми, у тому числі й дітьми.

      Важливо пам’ятати, що потрапити в ситуацію торгівлі людьми може кожна особа, незалежно від віку, статі та соціальної приналежності. Тому необхідно бути пильними і не піддаватися спокусливим пропозиціям, навіть коли вони надходять від близьких та знайомих. Не мовчіть, якщо вам або комусь із ваших близьких чи знайомих загрожує таке лихо, бо ваше мовчання дарує свободу кривдникам, і вони залишаються безкарними, продовжуючи торгувати людьми!

      Із питань протидії торгівлі людьми звертайтесь до Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, вул. Об’їжджа, 120, тел. 3-13-84, 7-85-00.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51