Анонси

      Назад

      Проведено навчання з питань виявлення та надання соціальних послуг сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, для спеціалістів із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад.

      20-21 вересня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся тематичний короткотерміновий семінар «Виявлення та надання соціальних послуг сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах» для спеціалістів із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад.

      Під час заходу заступник директора – начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру Ольга Старовойт зосередилася на актуальних питаннях здійснення соціальної роботи з різними категоріями сімей у громадах. Зокрема, надала інформацію про державні стандарти соціальних послуг, механізм, принципи та алгоритм ведення випадку.

      Світлана Лукашенко, методист обласного центру, провела практичне заняття з раннього виявлення вразливих сімей, визначення складності випадку та першого візиту в сім’ю. Оксана Шпитальна, фахівець із соціальної роботи, надала практичні рекомендації з приводу оцінки потреб дитини та її сім’ї та соціального супроводу.

      Юлія Велько зупинилася на організації виконання постанов Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року №654, №655, №658, виданих на виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», якими затверджені типові положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства / насильства за ознакою статі та притулок для таких осіб.

      Крім традиційного супроводу сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, обговорювали нові ефективні форми допомоги дітям, а саме патронат над дитиною і наставництво.

      Учасники семінару отримали не тільки кваліфіковані відповіді на різноманітні тематичні питання, а й мали змогу їх обговорити, висловити свої пропозиції, зауваження та виробити практичні уміння й навички. Адже в умовах децентралізації дуже важливою є готовність кожної громади брати відповідальність за своїх мешканців і надавати вчасну і професійну підтримку тим, хто її потребує.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51