Анонси

      Назад

      Навчальний семінар з питань організації роботи з профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вживання психоактивних речовин

      На сьогоднішній час поширення ВІЛ-інфекції залишається однією з найактуальніших соціальних проблем. У світі немає жодної країни, якої б вона не торкнулася, а кількість ВІЛ-інфікованих осіб дедалі збільшується. Україна також перебуває в ситуації епідемії ВІЛ-інфекції, при цьому, за оцінками експертів, лише кожен другий українець знає про свій ВІЛ-позитивний статус.

      Соціальна робота – потужна зброя в боротьбі з ВІЛ/СНІДом. В цьому відношенні соціальна робота набуває подвійного змісту, а саме, вказуючи напрям у боротьбі з епідемією ВІЛ, вона має на увазі не тільки використання практичних методів та професійної підготовки, а й соціальну відповідь: загроза ВІЛ не може розглядатися тільки як особиста або медична проблема – ВІЛ/СНІД мають стати предметом обговорення в особистих взаєминах, сім'ї, громаді, суспільстві.

      Саме тому 6 вересня Обласним центом соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді проведений навчальний семінар з питань організації роботи з профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вживання психоактивних речовин серед населення, у тому числі груп ризику. В семінарі взяли участь фахівці міських, районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та обласних територіальних громад.

      Запрошені психологи обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Воропай А. та Силенок Н. запропонували учасникам семінару перевірити свої знання та розвіяти міфи щодо поширення та шляхів передачі ВІЛ-інфекції. Психолог Клініки дружньої до молоді Коротков П. говорив про значимість здоров'я у житті людини.

      Лісовецька І., психолог Чернігівського обласного центру практичної психології та соціальної роботи ім. К.Д. Ушинського, представила презентацію діяльності психологічної служби щодо формування навичок здорового способу життя.

      Основні рекомендації щодо роботи з сім’ями, яких торкнулась проблема ВІЛ/СНІДу, надала колегам фахівець із соціальної роботи ЧОЦСССДМ Бабченко І.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51