Анонси

      Назад

      У "Літній школі" навчаються не тільки діти

      Кожна дитина має право на виховання в сім`ї. Держава взяла на себе обов`язок щодо забезпечення належних умов життя та виховання дітей, які за певних життєвих обставин залишились без батьківського піклування. На виконання заходів обласної Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та з метою підвищення виховного потенціалу прийомних сімей, Служба у справах дітей облдержадміністрації разом з Чернігівським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить «Літню школу» для прийомних батьків з дітьми.

      У цьому році «Літня школа-2018» розпочала свою роботу 27 серпня 2018 року на базі Громадської Спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові» с. Количівки Чернігівського району

      Мета заходу – підвищення рівня компетентності прийомних батьків і батьків-вихователів із питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей, запобігання емоційному вигоранню прийомних батьків, залучення їх до більшої соціальної активності та обміну досвідом, створення сприятливого середовища як для відновлення власних життєвих сил прийомних батьків, так і для організації змістовного дозвілля та активного відпочину для прийомних дітей. У роботі «Літньої школи - 2018» візьмуть участь прийомні сім`ї із Бахмацького, Варвинського, Городнянського, Ріпкінського, Корюківського та Чернігівського районів.

      Знайомство з учасниками відбудеться у вигляді презентації прийомними родинами свого досвіду і досягнень у вихованні прийомних дітей. Сприятиме згуртуванню і сімейне спортивне свято «Тато, мама, я – спортивна сім`я».

      У ході тренінгових занять батьки розглянуть різні аспекти виховання дітей, зокрема отримають інформацію щодо особливостей і типових помилок виховання, сучасних проблем підліткового віку та вирішення підліткових конфліктів, впливу новітніх технологій на формування та становлення особистості дитини, особливостей міжособистісних стосунків між чоловіком і дружиною у прийомній сім`ї, дитячому будинку сімейного типу. Діти матимуть змогу зустрітись з олімпійцями, взяти учать у майстер-класі із скалолазіння та квесті «Україна – єдина країна!», переглянути музичну шумову казочку, також відвідають розважальний комплекс «Базис». За цей період у дружній атмосфері батьки разом з дітьми матимуть можливість позайматись і порозважатись, взяти для себе корисну інформацію, зблизитись та обмінятись власним досвідом, провести час з позитивним настроєм і бажанням продовжити таку чудову практику зустрічей і надалі.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51