Анонси

      Назад

      Благодійна допомога дітям

      Багато років поспіль Ніжинська єпархія Української православної церкви надає благодійні кошти на підтримку тяжкохворих дітей з Ніжинщини. Добровільні пожертви прихожан, що сумлінно збираються копійка до копійки в діючих храмах єпархії, спрямовуються на богоугодні справи. Однією з таких важливих справ є допомога ближнім і, зокрема сім’ям, в яких виховуються діти з вадами здоров’я, у т.ч. діти з інвалідністю, що потребують значних витрат на лікування.

      Зазвичай із пропозиціями підтримати ніжинських дітей єпархія звертається до Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, який працює із сім’ями найуразливіших соціальних категорій. Центр, своєю чергою, ретельно вивчає потреби своїх отримувачів послуг (за їхньою згодою), виявляє їхні нагальні проблеми - з обов’язковим урахуванням медичних висновків про стан здоров’я дітей, рекомендацій щодо їхнього лікування, у т. ч. оперативного, - обстежує матеріально-побутові умови проживання. За результатами такої роботи соціальна служба готує відповідне клопотання на ім’я чинного Архієпископа і додає до нього список дітей, яким на поточний момент найбільше потрібна така допомога.

      У Неділю всіх святих, 3 червня, серед інших святкових подій Його Високопреосвященство Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент провів молебень біля ніжинського Миколаївського собору, благословивши тут початок велосипедного хресного ходу, що цього дня мав проїхати по всіх ніжинських храмах. Адже такий зручний, екологічний та економний транспорт, як велосипед, користується великою популярністю серед населення не тільки нашого міста, а й багатьох інших міст і сіл України.

      По закінченні молебна Владика передав двом сім’ям із міста Ніжина та трьом із Ніжинського району зібрані пожертвами прихожан благодійні кошти, які мають цільове призначення - лікування хворих дітей. У бесіді з їхніми батьками Високопреосвященніший Архієпископ Климент нагадав, що лікар тільки лікує людей, а зціляє свою паству Господь, тому завжди треба вірити в силу молитви до Нього та ретельно працювати над собою, прагнучи вдосконалюватись у першу чергу духовно, бути благочестивими в усіх своїх помислах та ділах, пам’ятати про сповідь і Святе причастя, долучати до них своїх діток.

      Назвавши імена хворих дітей, Владика звернувся до учасників хресного ходу з проханням помолитися за них у кожному з відвідуваних храмів.

      Його Високопреосвященство також повідомив про наміри подальшої співпраці Ніжинської єпархії з Ніжинським міським центром соціальних служб, та висловив нову пропозицію щодо цільової благодійної допомоги нужденним сім’ям.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51