Анонси

      Назад

      Єдина родина Чернігівщини

      26 травня Ніжин приймав почесних гостей – родини загиблих учасників АТО, які з'їхались з усієї Чернігівської області. Такі зустрічі вже стали доброю традицією, яку започаткувала обласна громадська організація «Єдина родина Чернігівщини». Нині її продовжило наше славне місто.

      Уранці у приміщенні виконавчого комітету відбулась реєстрація учасників урочистостей – матерів, батьків, дружин, дітей та інших членів сімей загиблих, яких автотранспортом централізовано доставили до Ніжина з різних сіл та міст регіону. Тут їх привітали уповноважені представники ніжинської громади на чолі з міським головою Анатолієм Лінником та запросили на брейк-каву у великий зал виконкому.

      Біля пам’ятного знаку «Герої не вмирають» відбувся мітинг, поминальна служба по загиблих Героях та флешмоб, присвячені світлій пам’яті земляків, які віддали життя за свободу та незалежність України. І в ніжинське небо разом із кольоровими кульками злетіли білі паперові журавлики як символи душ полеглих у боях воїнів і одвічної скорботи за ними.

      Пройшовши центральною вулицею міста – імені М. Гоголя, шановні гості завітали до Ніжинського міського будинку культури, у фойє якого з нагоди урочистої зустрічі було оформлено незвичайну експозицію «Сіверщина. Блокпост Пам’яті». На виставці представлено портрети, деякі особисті речі та короткі біографічні довідки наших земляків – кадрових військових, представників спецслужб та добровольців, які загинули в АТО, захищаючи рідну землю на її східних рубежах. Підготовили виставку ГО «Єдина родина Чернігівщини» та її ніжинський відокремлений підрозділ за допомоги небайдужих людей.

      Відзначивши глибокий патріотично-виховний зміст виставки «Сіверщина. Блокпост Пам’яті» та високий рівень її підготовки, Анатолій Лінник висловив побажання, щоби ця експозиція повною мірою виконувала своє призначення, зберігаючи пам’ять про полеглих героїв для майбутніх поколінь, але щоби вона не мала продовження і до неї ніколи більше не додавались нові експонати – не гинули наші бійці, та якнайшвидше настав мир на нашій землі.

      Міський голова висловив глибоку шану членам сімей загиблих та, користуючись нагодою, привітав одну з матерів, Віру Бондаренко, із днем народження. Адже життя триває, йде своєю чергою, і ми повинні дбати один про одного та про подальший розквіт рідного краю. Він наголосив на високій громадській активності ніжинських людей, які завжди прагнуть йти в ногу з часом, підтримують усі позитивні зрушення в державі та дбають про рідне місто. У сьогоднішній складній ситуації ми маємо бути згуртованими і пам’ятати про тих, кому завдячуємо мирним життям. Воїни АТО загинули для того, щоби наші діти зростали у повноцінних сім’ях, у злагоді та любові й ніколи не чули пострілів бойової зброї.

      Голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський продемонстрував присутнім оглядовий кіносюжет про діяльність організації та вручив Анатолію Ліннику лист подяки – за активну життєву позицію, підтримку сімей героїв, патріотичне виховання дітей і молоді. А також подарував міському голові ікону Богоматері Дегтярівської, Заступниці від ворожих сил, Спасительниці від скорботи, Покровительниці землеробів - адже Ніжинська земля завжди славилась своїми трударями, що вміють вирощувати добрі врожаї.

      Перед запрошеними виступили з концертом кращі дитячі художні колективи міста. По закінченні концертної програми її глядачі могли вільно поспілкуватися, поділитися новинами, обговорити проблемні питання, намітити плани подальшої спільної діяльності тощо.

      А далі у програмі заходу були оглядові екскурсії центром міста, знайомство з його історичними пам'ятниками. Малечу, що приїхала разом із мамами та бабусями, пригостили смачним обідом у кафе «Автограф», де працівники Будинку дітей та юнацтва розважили дітвору веселою конкурсно-ігровою програмою. Потім діти побували на екскурсії у відділі «Природа Приостер'я» Ніжинського краєзнавчого музею, куди їх організовано доправили міським пасажирським транспортом.

      Ознайомившись із видатними місцями центру Ніжина, гості вирушили до Спеціального авіаційного загону, на вул. Космонавтів. Тут на них чекав поминальний обід, а після для дітей та бажаючих дорослих - екскурсія на аеродром, куди з великою цікавістю щоліта, на початку канікул, їздять на екскурсії ніжинські школярі. Адже далеко не кожному за життя вдається побувати в кабіні пілотів і потриматися за кермо справжнього літака – як це мали змогу зробити наші маленькі гості.

      Отже, програма святкової зустрічі сімей загиблих учасників АТО «Єдина родина Чернігівщини» була насиченою й цікавою. На всіх її етапах гостей супроводжували працівники Ніжинського міського центру соціальних служб, поліції та сімейної медицини. Усі запрошені отримали на згадку про Ніжин пам’ятні подарунки.

      У підготовці заходу взяли участь Ніжинська міська рада, її виконавчий комітет, Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ГО «Єдина родина Чернігівщини», управління культури Ніжинської міської ради, Управління освіти Ніжинської міської ради, відділ у справах сім’ї та молоді, В/Ч А-3160, Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. Голова ради підприємців при Ніжинській міській раді Олена Охонько разом із членом ради Сергієм Топальським організували збирання благодійних коштів для прийому гостей. Таку допомогу надали фізичні особи-підприємці Тамара Лега, Марина Соловей, Тамара Стрілко, Василь Глущенко, Олена Мурава, Оксана Походня, Олег Чорний, Валентина Стаценко, Світлана Курочкіна, Лариса Бєлова, Світлана Клименко, Ніна Подолянко, Олександр Гришкевич, Тетяна Савінова, Олег Нагорний, Владислав Зубенко, Валерій Породько, Геннадій Пархоменко, Евген Оліфіренко, Анна Зозуля, Олександр Дворський, Любов Якуніна, Володимир Кононяко, Владислав Борзенко, Світлана Борис, Наталія Парна, Наталія Утенко, Ірина Кресан, Тетяна Верба, Віктор Кільовий, Віталій Шевченко, ТОВ «ДНІПРО-торг», ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат», депутати обласної ради Наталія Копиця, Сергій Охонько, депутати Ніжинської міської ради Володимир Мамедов, Олександр Шалай та Ігор Шалай.

      Ніжинська громада постаралась якнайкраще вшанувати почесних гостей, щоби, отримавши приємні враження й налаштувавшись на позитив, вони знову захотіли відвідати наше прекрасне місто.

      Хочеться сподіватись, що ця зустріч у Ніжині додасть зболілим душам членів сімей загиблих в АТО воїнів трохи тихої радості, тепла, доброти, допоможе їм відчути дружнє плече, підтримку всієї громади, бо всі ми дійсно велика родина Чернігівщини і всієї неньки України!

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51