Анонси

      Назад

      В області впроваджується наставництво для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

      18 травня Чернігівським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено засідання «за круглим столом» на тему «Впровадження наставництва для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

      Участь у роботі взяли представники служби у справах дітей облдержадміністрації, управління освіти і науки облдержадміністрації, директори інтернатних закладів, обласного центру соціально – психологічної допомоги, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей, представники громадських організацій.

      Розпочинаючи круглий стіл, Алла Кот, директор обласного центру соціальних служб, зазначила, що питання соціалізації та забезпечення нормального життя для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є дуже важливим для всієї держави і Чернігівщини зокрема.

      “Ми розпочнемо активну інформаційну кампанію серед населення з метою впровадження наставництва. Маю надію, що це починання дасть змогу дітям, які проживають в інтернатах нашої області, бути більш впевненими у житті та адаптуватися до самостійного життя”, – сказала директор центру.

      Анна Нічипоренко, провідний фахівець із соціальної роботи обласного центру та тренер для наставників, коротко розповіла про основні принципи наставництва, його переваги над іншими формами піклування, особливості підготовки наставників, критерії відбору та вимоги до тих, хто хоче брати участь в цій ініціативі, а також заходи, завдяки яким здійснюється запобігання небажаному впливу на дитину, та способи контролю за наставництвом.

      «Наставництво є оптимальною формою підготовки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до самостійного життя в період деінституціалізації. Слід наголосити, що основне завдання, яке стоїть сьогодні перед соціальними службами та громадськими організаціями на Чернігівщині, це не лише підготувати необхідну кількість кваліфікованих наставників для потребуючих дітей, але й привернути увагу громадськості до проблем реформування інтернатних установ»,

      - зазначила Анна Нічипоренко.

      Далі учасники круглого столу мали змогу ознайомитись із презентацією проекту наставництва.

      Думки щодо переваг та ризики впровадження наставництва висловили: Світлана Маланчук, заступник директора з виховної роботи Городнянської спеціалізованої школи-інтернату, Анатолій Писанка, директор Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Олена Тилькун, директор обласного центру соціально-психологічної допомоги, Ірина Сімонова, директор «Обласного молодіжного центру», Тетяна Плескач, керівник ГО «Українська асоціація матерів» .

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51