Анонси

      Назад

      Підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів

      З 16 по 20 квітня 2018 року на базі Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проходить навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів, сім’ї які функціонують чотири років.

      Відповідно до чинного законодавства, не рідше ніж раз на два роки обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить планові тренінгові навчання прийомних батьків та батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу.

      Свою кваліфікацію підвищують 27 прийомний батьків та 6 батьків-вихователів Бобровицького, Борзнянського, Варвинського, Ічнянського, Коропського, Корюківського, Носівського, Семенівського, Сновського, Сосницького, Срібнянського, Талалаївського, Чернігівського районів та міст Ніжина, Прилуки.

      Заняття проводяться переважно у формі тренінгу з метою посилення батьківського потенціалу, отримання нових знань щодо законодавства тощо.

      Під час навчання розглядались наступні теми: «Особливості виховання підлітка», «Діти з особливими потребами у прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу», «Емоційне вигорання батьків», «Проблеми насильства в сім’ї», «Основи гендерного виховання в родині», «Статеве виховання дітей на різних вікових етапах», «Формування адекватної самооцінки у дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та ДБСТ», «Профілактика асоціальної поведінки підлітка».

      До навчання для прийомних батьків, батьків-вихователів долучились також спеціалісти служби у справах дітей облдержадміністрації, головного територіального управління юстиції, практичні психологи та лікарі з наркологічного диспансеру.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51