Анонси

      Назад

      Участь у проекті стосовно зменшення рівня поширення ВІЛ

      Зменшення рівня поширення ВІЛ серед осіб, які перебувають у конфлікті із законом, і покращення доступу до тестування на ВІЛ, – така мета проекту, який реалізовується в м. Чернігові.

      Завдання проекту:

      комплексна соціальна підтримка, профілактика та тестування на ВІЛ умовно засуджених молодих осіб, а також тих, хто знаходиться у групі ризику;

      зменшення кількості випадків, пов’язаних із ризиком інфікування ВІЛ;

      навчання і підвищення спроможності для надавачів послуг щодо профілактики та тестування на ВІЛ, а також зниження ризиків рецидиву.

      Виконавці проекту - Міжнародна організація HealthRight International (Право на здоров’я) у співпраці з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ), на місцевому рівні - районні сектори Чернігівського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Суб’єкт гранту – БО «Чернігівська мережа».

      Очікується, що в результаті впровадження проекту буде:

       підвищена спроможність надавачів послуг щодо комплексного ведення випадку, профілактики та тестування на ВІЛ, а також здійснення освітньо-профілактичних заходів із питань зниження ризиків рецидивів;

       вдосконалено знання про ВІЛ та усвідомлену поведінку серед молодих людей;

       покращений доступ до послуг, пов’язаних із ВІЛ, для молодих осіб, що мають конфлікт із законом чи знаходяться в групі ризику;

       покращено співпрацю державних і громадських організацій у впровадженні та подальшому поширенню досягнень проекту.

      Так у січні – березні п. р. кількість умовно засуджених жінок та молоді, що знаходяться в групі ризику, залучені до заходів з профілактики ВІЛ, а також зниження ризиків рецидиву. 14 осіб умовно засуджених, що знаходяться в групі ризику, залучені до комплексної соціальної підтримки (перебували під соціальним супроводом). Окрім зазначеного, здійснено 17 оцінок потреб умовно засуджених осіб.

      Всього 19 осіб залучені до профілактичних програм ( із них 15 чоловіків, 2 жінки, 2 неповнолітніх):

       Програма тренінгових занять з профілактики вживання психоактивних речовин (ПАР) підлітками та молоддю «Будь незалежним!» (формування у підлітків і молодих людей мотивації щодо ведення здорового способу життя та стійкої позиції щодо відмови від вживання ПАР) - 2 особи.

       Програма «Вчимось бути здоровими»: впровадження силами рівних (формування усвідомленого ставлення до свого здоров'я та життя, а також знань та вмінь, що дозволять уникати ризиків у своїй поведінці та відповідально робити свій життєвий вибір) - 6 осіб.

       «Вчимося керувати емоціями» (формування та розвиток навичок саморегуляції психоемоційних станів, попередження проявів агресії, сприяння позитивних змін в поведінці ) - 4 особи.

       «СХОДИНКИ ДО ЗДОРОВ’Я» (сприяти усвідомленню учасниками цінності здоров’я, здорового способу життя, його впливу на благополуччя людини, важливості відповідальної поведінки та виробити навички БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ) - 4 особи.

       «Вибір до змін» (формування та розвиток в учасників та учасниць навичок конструктивного та позитивного мислення, саморегуляції, рефлексії, цілепокладання і планування, а також сприяння позитивним змінам у поведінці) – 2 особи.

       Програма профілактики конфліктів та правопорушень серед молоді «Будуємо майбутнє разом» (формування належного рівня усвідомленості підлітками, молодими людьми власної ціннісної сфери,розуміння та прийняття цінностей іншої людини, почуття відповідальності за власне життя, а також на оптимізацію процесу постановки життєвих цілей та пошуку шляхів їх досягнення, підвищення рівня вмотивованості до позитивних змін, розвиток активної життєвої позиції) – 1 особа.

      Також соціальними працівниками проводяться мотиваційні консультування, що ґрунтуються на виявленні та мобілізації внутрішніх цінностей, цілей для зміни поведінки молоді і надання їм допомоги у вирішенні протиріч між життєвими потребами та проблемною поведінкою.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51