Анонси

      Назад

      Як організувати та забезпечити соціальної підтримки вразливих груп населення на рівні об’єднаних територіальних громадах дізнаються учасники тренінгу, який 29-30 березня проводить Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з Чернігівським обласним центром для дітей сім'ї та молоді та ГО "Партнерство кожній дитині".

      "Соціальна робота - це не короткотермінові проекти, це щоденна та кропітка праця. Ми працюємо із сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, мають соціальні проблеми тощо", - зазначила Алла Кот, директор обласного центру для дітей та молоді. За її словами в об'єднаних громадах робота фахівців соціальної служби є дуже важливою та матиме більший результат і ці послуги також мають надаватися на рівні громади, де фахівець буде знати всіх своїх підопічних та постійно спілкуватися з ними.

      "Цей тренінг є першим із серії навчань для соціальних працівників громад. Причому якщо на першому присутні не лише фахівці, а і голови ОТГ та їх заступники, то на наступних будуть збиратися саме соцпрацівники, які будуть детально відпрацьовувати вміння та навички", - розповіла Iryna Kudryk, директор Чернігівського ЦРМС.

      Довідково:

      На даний час:

      - у чотирьох громадах створені Центри соціальних служб (Менська, Носівська, Семенівська, Сновська).

      - у Вертіївській громаді у центрі надання соціальних послуг створено відділ по наданню соціальних послуг сім’ям з дітьми та молоді.

      - у 14 об’єднаних територіальних громадах за рахунок цільової субвенції з бюджету громади утримуються посади фахівців із соціальної роботи, які перебувають у штаті районних центрів соціальних служб.

      - у трьох об’єднаних територіальних громадах (Гончарівській, Іванівській та М.Коцюбинській) до штатного розпису виконавчого комітету введені посади соціальних працівників, які виконують функції ФСР.

      - у шести об’єднаних територіальних громадах створені відділи/сектори, до складу яких входять фахівці із соціальної роботи (Плисківська, Кіптівська, Деснянська, Коропська, Макіївська, Козелецька)

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51