Анонси

      Назад

      Якісно здійснювати соціальне супроводження прийомних сімей вчились працівники центрів соціальних служб, фахівці із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад

      21 березня на базі Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено навчальний семінар - тренінг для новопризначених спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівців, які надають соціальні послуги в об’єднаних територіальних громадах, з питань соціального супроводу опікунських сімей, соціального супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

      Відкриваючи семінар, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Алла Кот, звернула увагу на недопущення потрапляння дітей на виховання в державні заклади. Станом на 01.03.2018 на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 2024 дитини, 1882 з них охоплені сімейними формами виховання. «Пріоритетним напрямком діяльності центрів соціальних служб є розвиток в області прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу».

      Як проводити інформаційну кампанію, як здійснювати первинний відбір кандидатів, яку допомогу надавати прийомним батькам та батькам вихователям під час соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, вчились новопризначені спеціалісти центрів соціальних служб та фахівці із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад.

      Під час семінару розглядались також питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, права та обов'язки осіб, які взяли на виховання дітей цієї категорії; порядок призначення соціальної допомоги на дітей прийомним батькам опікунам/піклувальникам; відпочинку та оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

      Назад

      15 Травня 2019 11:15
      28 Листопада 2018 11:58
      19 Березня 2018 15:51
      02 Лютого 2018 09:51